Zoute karamelsaus

Zoute karamelsaus is lekker bij chocolade en bij ijs en heel geschikt als afwerking voor taarten of cupcakes. En het is heel makkelijk te maken: je moet er vooral vanaf blijven!

Ingrediënten, maakt een confituurpot vol
250 ml slagroom (minstens 30% vetgehalte)
50 gr ongezouten boter
330 gr fijne suiker
125 ml water
2 eetlepels honing (of glucosesiroop of ahornsiroop)
1 theelepel zeezout

Aan de slag!
Doe de suiker, de honing en het water in een middelgrote pan en zet het op laag vuurtje. Breng het mengsel aan de kook voor ongeveer 10 minuten, zonder te roeren, tot het een mooie, diepe karamelkleur krijgt.

Haal het mengsel van het vuur (opletten, dit is verschrikkelijk heet!!) en voeg het zeezout, de slagroom en de boter toe. Roer voorzichtig met een houtel lepel tot een homogene saus. Giet de saus over in een (glazen) potje.

Deze overheerlijke karamelsaus kan je ongeveer 3 weken bewaren in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *