Basisbaksels: cupcakes

Met cupcakes kan je letterlijk alle richtingen uit! Je kan ze vullen (met lemon curd, vruchtenconfituur, chocolade, Nutella, M&M’s …), je kan ze versieren (laat je fantasie maar de vrije loop, dat doe ik ook!) en uiteraard ook opeten šŸ™‚
Maar de basis voor een cupcake blijft altijd hetzelfde.

Ingrediƫnten (voor 12 cupcakes)*
180 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
135 gr fijne suiker
8 gr vanillesuiker (1 zakje)
4 eieren
1/2 theelepel vanille-extract
180 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout

Aan de slag!
Verwarm de oven alvast voor op 175 Ā°C en leg al wat cupcakepapiertjes in je bakvorm.

Doe de boter, de suiker en de vanillesuiker in een kom en meng alles goed onder elkaar (best met de platte menghaak van je keukenmachine). Voeg de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe en blijf mengen tot ze goed zijn opgenomen (belangrijk!).
Voeg de melk en het vanille-extract toe en meng het er goed onder. Voeg daarnaĀ het zout toe en hetĀ zelfrijzend bakmeel (beetje bij beetje). Laat nog een paar minuten flink doormixen, zo krijg je een lekker luchtig beslag!

Doe het beslag in de papiertjes en bak ze een 15-tal minuten. Doe ook hier de tandenstokertest!

 

 

*Heb je graag chocolade cupcakes? Voeg dan, in plaats van het vanille-extract, een eetlepel cacaopoeder toe Ć©n een koffielepel melk.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *