Simpele suikersiroop

Ziet je taart of cake er wat droog uit? Of wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dan is een simpele suikersiroop je redding! Gewoon uitstrijken over je (doormidden gesneden) taart, wat laten intrekken en klaar is die sappige, zompige taart!

Ingrediënten, voor 1 taart (2 delen)
100 gr water
100 gr kristalsuiker

Aan de slag! 
Doe het water en de suiker samen in een steelpannetje, liefst eentje met een dikke bodem. Zet de pan op het vuur en laat koken, tot je geen suiker meer ziet. Haal het pannetje van het vuur (niet roeren) en giet de siroop over in een glas om af te koelen. Het is niet de bedoeling dat de siroop kleurt of karameliseert, de siroop blijft doorzichtig.  De siroop enkel volledig afgekoeld gebruiken. Bewaren kan enkele dagen in de koelkast, in een afgesloten potje.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *