Romige witte chocoladeganache (afsmeren of vullen)

Geen fan van botercrème maar wil je toch een leuke, kleurrijke taart maken? Dat kan! Deze romige ganache van witte chocolade kan je alle kleuren van de regenboog geven (wel kleurGEL gebruiken)!

Ingrediënten, voor het afsmeren van 1 grote taart
600 gr witte kookchocolade
150 ml slagroom (min. 30 % vetpercentage)

Aan de slag! 
Doe de witte chocolade en de room in een grote magnetronbestendige kom. Magnetron het mengsel gedurende 30 seconden per keer en meng elke keer tot het volledig gesmolten en glad is. Uiteraard kan je de chocolade ook au bain-marie laten smelten!

Dek de pot af met plastic folie en duw de folie aan, zodat de folie rechtstreeks op de ganache ligt. Zet de ganache in de koelkast voor enkele uren (minstens 4 uur, ideaal overnacht).

Haal de ganache uit de koelkast en meng op hoge snelheid tot de ganache romig en smeerbaar is. Eventueel kan je een paar ml melk toevoegen, mocht het nodig zijn.
[Gebruik hiervoor een keukenrobot (standmixer), geen handmixer. Omdat de ganache heel hard is, moet de mixer echt voldoende krachtig zijn.] 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *