Romige botercrème

Deze botercrème kan je naar hartenlust aanpassen! Doe er wat gesmolten chocolade (en/of wat cacaopoeder) bij en je hebt een chocoladesmaakje. Doe er wat confituur of gelei bij en je hebt weer een andere versie!

Deze crème kan je ook perfect kleuren. Gebruik hiervoor wel kleurstof in gel- of poedervorm!

Ingrediënten voor 1 grote taart ( 2 gevulde springvormen)
500 gr zachte ongezouten boter (kamertemperatuur)
500 gr poedersuiker
2 eetlepels melk (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille-extract

Aan de slag!
Mix je boter enkele minuten, zodat het wat volume krijgt en wit wordt.
Zet daarna je platte menghaak op de mixer en voeg de poedersuiker toe. Als je niet wil dat je hele keuken volhangt met poedersuiker, doe je dat best in kleine porties. Ik spreek uit ervaring 🙂

Als al je poedersuiker opgenomen is, laat je het mengsel nog een dikke 5-minuten kloppen op hoge snelheid. De crème wordt dan een beetje donzig. Voeg daarna de melk en het vanille-extract toe. Laat nog een paar minuten doormengen.

NOTA: Ik ben grote voorstander van melk bij mijn botercrème. Het maakt het mengsel gladder en romiger. Maar 2 eetlepels voor dit recept is echt voldoende, anders kan het mengsel gaat schiften.
Gaat de taart lang uit de koeling staan, op een heel warme dag? Dan kan je overwegen om iets minder melk in het beslag te doen. Minder suiker is geen optie: de suiker stabiliseert het beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top