Basisbaksels: biscuit

Je wil een lekkere taart opvullen en decoreren? Dan gebruik je best biscuit en geen gewone cake. Een cake is lekker zonder extra’s, het is op zich al een rijk stukje zoetigheid. Een biscuit wordt gemaakt zonder (of met een heel klein beetje, zoals ik) boter, waardoor het een tikje minder zwaar valt. En je dus gerust wat extra vulling (botercrème! chocolademousse! fruitgelei!) mag gebruiken. Wat ook moet, want een biscuit kan wel wat extra smaak gebruiken.

Ingrediënten voor 1 biscuit (ronde taartvorm van 20-22 cm)
snufje zout
30 gr boter
1 theelepel bakpoeder
200 gr zelfrijzende bloem
200 gr kristalsuiker
eieren
enkele druppels vanille-extract

Voorbereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de gekoelde ingrediënten uit je koelkast.
Vet je cakevorm alvast in met boter (best ook even bebloemen).

Aan de slag
Weeg je ingrediënten af.

Mix je eieren. Als ze geklutst zijn, voeg je de suiker toe. Laat het mengsel zeker een tiental minuten mixen, zodat het lekker luchtig is.
Doe de boter in een pannetje en smelt op een zacht vuur. Giet de boter bij het eiermengsel. Voeg er ook het zout, het bakpoeder en het vanille-extract aan toe. Spatel voorzichtig onder elkaar. Voeg als laatste ook de bloem toe, liefst gezeefd. Meng alles voorzichtig, maar toch zorgvuldig onder elkaar.
Giet het beslag in de bakvorm (beboterd! bebloemd!) en bakken maar: 30 minuten op 180 graden. Check de gaartijd van je biscuit met een satéstokje of tandenstoker, want bij een grote taartvorm kan dat verschillen. Zorg dat je taart zeker niet overgaar is!
Laat je biscuit een paar minuten afkoelen in de vorm, voor je ‘m eruit haalt. Succes!

img_1693

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *