Lemon curd

Op zoek naar een frisse vulling voor je taart? Denk dan zeker eens aan citroen! Lemon curd is ideaal om taarten of macarons te vullen, het is lopend, maar ook niet té. Het combineert trouwens geweldig met rode vruchten (framboos of aardbei).

Ingrediënten, voor het vullen van 2 tot 3 taarten
5 eierdooiers
2 volledige eieren
120 gr suiker
Sap van 3 citroenen (110 ml)
Zeste van 2 citroenen
80 gr ongezouten boter (koud, in blokjes gesneden)

Aan de slag!
Klop de eieren én de extra dooiers met een garde op in een mengkom. Voeg daarna het citroensap, de zeste en de suiker toe. Klop rustig verder tot alle ingrediënten gemengd zijn.

Kook het mengsel au bain-marie: zet een metalen of glazen kom op een (steel)pan met een bodempje water op een matig vuur en roer het met een houten lepel totdat het dik wordt. Je kan testen of je eiermengsel klaar is door met een vinger over de achterkant van je houten lepel te wrijven.  Als het mengsel zo blijft zitten en niet meer terug naar elkaar toeloopt, dan is het tijd om de boter erbij te doen. Voeg de boter toe (kom van het vuur!) en blijf roeren tot alle stukjes gesmolten en opgenomen zijn.

Zeef het mengsel en giet het in een (weck- of confituur)pot. Je kan het maximum 2 weken in de koelkast bewaren of 3 maanden in de diepvries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top